Kuinka huolehtia valkoisista, harmaista ja muun värisistä matoista?

Muutamat hyödylliset vinkit asiantuntijoilta, joilla on vuosien kokemus

Mikäli kotoasi löytyy harmaa valkoinen matto, saatat pähkäillä, kuinka pitää mattosi puhtaana. Mieleesi juolahtaa kysymys; miksi koskaan hankin vaalean maton, jos sen kauniina pitäminen on näin vaikeaa? No, kunhan perehdyt alta löytyviin vinkkeihin, onnistut taatusti pitämään mattosi puhtaana ja mainiossa kunnossa.

1. Älä koskaan syö huoneessa

Älä koskaan syö huoneessa, jossa on vaaleita mattoja. Pienetkin muruset valkoisella tai vaalealla matolla eivät näytä hyvältä. Myös juomat on hyvä pitää kaukana vaaleista matoista. Taistele houkutusta vastaan ja pidä ruoka ja juomat kaukana mattojesi läheisyydestä.

2. Puhdista tahrat välittömästi ja puhdista matot usein

Ainoa tapa estää tahroja imeytymästä on puhdistaa ne nopeasti. Pidä puhdistustarvikkeesi aina valmiina, jotta voit käsitellä liat ja tahrat välittömästi. Varmista, että tiedät miten tahrat puhdistetaan oikeaoppisesti ja osaat huolehtia matoistasi oikein. Et ehkä pysty pelastamaan mattojasi jokaiselta tahralta, mutta voit tehdä paljon. Mitä useammin peset matot, sitä paremmalta ne näyttävät. Varmista, että puhdistat matot itse mahdollisimman usein, mutta myös viet ne ammattilaisten käsiin syväpuhdistusta varten. Sinun on tehtävä kaikkesi, jotta mattosi säilyttävät eheytensä.

3. Älä koskaan pidä kenkiä sisällä tai päästä lemmikkejä huoneeseen

On hyvä opetella ottamaan kengät pois jo ulko-ovella, jotta mattosi pysyvät mainiossa kunnossa. Ethän halua matoillesi ainuttakaan likaa tai muuten ne alkavat näyttää nopeasti likaisilta. Lisäksi on hyvä pitää lemmikit pois huoneesta, jotta matot pysyvät mahdollisimman hyvässä kunnossa. Laita vaaleat matot siis vain huoneisiin, jossa lemmikeiden ei tarvitse olla.

Monta tapaa! Mikä sopii sinulle parhaiten?

On monta tapaa pitää harmaa valkoinen matto upean näköisenä. Sinun on vain seurattava näitä vinkkejä pitääksesi matot mitä parhaimmassa kunnossa. Mikäli haluat ostaa mainioita mattoja, suuntaa katseesi TrendCarpet in suuntaan – yksi verkon suurimmista mattokaupoista tarjoaa laajan valikoiman mattoja, joista valita. Voit shoppailla huoneesi koon, tyypin tai valitun hinnan mukaan. Tutustu jo tänään!

Back To Top