5 hjälpsamma tips för att rengöra envisa mattfläckar

Vi slår vad om att du inte har testat alla!

Det går inte att undvika det, har man en matta så kommer man få fläckar. De kan utvecklas med tiden genom smuts, vissa kommer till genom olyckor såsom att spilla kaffe. När det sker finns det såklart mattvättar som kan köpas för att ta bort fläckarna, men tro det eller ej, det är inte det enda effektiva sättet. Det finns några hjälpsamma tips och ofta använda produkter i hemmet som vi kanske inte alltid tänker på när det handlar om att ta bort envisa fläckar på vår matta. Låt oss gå igenom fem av dessa DIY-idéer för att ta bort fläckar på mattor.

Bikarbonat och vinäger

Det här är två hushållsprodukter som har många olika användningsområden i hemmet, och att rengöra mattor med det är bara en av många fler. Behandlingen är följande: Sprid ut en generös mängd bikarbonat på fläcken, använd sen en sprejflaska med destillerad, vit vinäger och spreja på bikarbonaten. Låt det vila några minuter, skrubba sen försiktigt. Nu borde fläcken vara borta.

Öl

Det kanske låter konstigt, att denna alkoholdryck faktiskt kan ta bort fläckar, men det har visat sig att öl på en kaffefläck faktiskt kommer ta bort fläcken. Kom ihåg att det inte går med en gång, utan man får göra om det några gånger så försvinner fläcken så småningom.

Raklödder

Ja, ännu en ovanlig sak att lägga på mattan, men previs som öl så fungerar det. Det är särskilt effektivt på att ta bort juicefläckar från mattan. Applicera först raklöddret direkt på fläcken och använd sedan en fuktig svamp för att försiktigt blöta ned och torka upp fläcken.

Majsstärkelse

När det gäler att ta bort bläck och mjölkfläckar är denna hushållsprodukt toppen. Lägg lite majsstärkelse i en skål, häll i lite vatten och blanda ihop det till en pasta. Lägg det sedan på fläcken och låt det torka. Borsta sedan av överflödet och dammsug så bör fläcken vara borta.

Salt

Det här är toppen när det gäller feta matfläckar eller ketchupfläckar. När det gäller fet mat gör du en blandning av fyra delar rengöringssprit och en del salt i en sprejflaska. Spreja på fläcken, gnugga försiktigt med en borste mot mattans naturliga stråk. Om det är ketchup det gäller ska du hälla salt direkt på fläcken och sedan dammsuga upp. Det är viktigt att inte låta det torka.

Där har du det, fem olika tips för att ta bort envisa fläckar från mattor. Alla är baserade på vanliga hushållsprodukter som är händiga att ha hemma.

När du letar efter en matta online –

Om du eller dina vänner funderar på att skaffa en ny matta för att pigga upp inredningen, kolla in TrendCarpet. Det är en beprövad online-butik som erbjuder supersnabb leverans hem till dörren till det bästa marknadspriset.

Back To Top